Hoog slagingspercentage Gratis herexamens 10.000+ tevreden geslaagden Grootste rijschool van Nederland

Praktijkexamen auto

Home > Praktijkexamen auto

Een goede voorbereiding op je praktijkexamen voor de auto, categorie B is heel belangrijk. Wat wordt er tijdens het praktijkexamen getoetst? Waar moet je op letten? Hoe gaat het in zijn werk? 

Bekijk #sowieso deze tips om in één keer te slagen

IQdrive heeft een aantal tips op een rij gezet, voor een goede voorbereiding op je praktijk examen. Bekijk de tips van iQdrive hier.

Het praktijkexamen duurt gemiddeld 55 minuten. Het CBR heeft de volgende video opgenomen over de werkwijze van het praktijkexamen.

 

Wat wordt er getoetst tijdens het praktijk examen voor de auto?

Om te slagen is het allereerst belangrijk dat je veilig en zelfstandig rijdt. Je moet rekening houden met andere weggebruikers. Tijdens het praktijk examen worden de volgende onderdelen getoetst:

Praktijkexamen inplannen

Wil jij een praktijkexamen inplannen? Je kunt een praktijkexamen alleen aanvragen via een rijschool. Vul ons contactformulier in en geef aan op welke dag je graag zou willen afrijden. Ook als je vragen hebt, kun je ons via datzelfde formulier bereiken. Wij helpen je graag verder!

Ja, ik wil een gratis proefrijles!

  • Nu Extra Zomerkorting!
  • Gratis bij afname lespakket, anders € 39,-
  • Thuis opgehaald door één van onze 250 instructeurs
  • Alleen deze maand € 100,- korting op je lespakket

114 tevreden leerlingen zijn deze maand geslaagd!

Wij nemen binnen 1 uur contact met je op wanneer je dit formulier invult op werkdagen tussen 09:00 en 18:00 uur. Wanneer dit na 18:00 uur is, wordt er de eerstvolgende werkdag ’s ochtends voor 10 uur contact met je opgenomen.

Zelf een tijd bepalen? Dat kan natuurlijk ook; geef dit aan in het veld voor opmerkingen en wij bellen jou, wanneer het jou uitkomt!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Proefles