Hoog slagingspercentage Gratis herexamens 10.000+ tevreden geslaagden Grootste rijschool van Nederland

Welk Rijlespakket
past het best bij jou?

Home > Lespakketten voor jouw autorijbewijs

Nieuwjaarsactie €100 korting + €39 cashback!
Gratis TussenTijdseToets T.W.V €210
(Alleen tijdens de Nieuwjaars Actie! Wees er snel bij!)
Zoveel kortingen!? #sowieso

iQ Garantie
€750,50
€850,50
19 rijlessen
Gratis herexamen(s)
Gratis proefles
(of € 39,- korting op je pakket)
Meer info
iQ Garantie+
€1.145,50
€1.245,50
29 rijlessen
Gratis herexamen(s)
Gratis proefles
(of € 39,- korting op je pakket)
Meer info
iQ Spoed
€950,50
€1.050,50
19 rijlessen
Gratis herexamen(s)
Gratis proefles
(of € 39,- korting op je pakket)
Meer info

Pakketkeuze hulp

Uiteraard kun je achteraf je pakket nog bijstellen. Dus kies gerust het pakket dat op voorhand bij je past.

1
Hoe snel wil jij je rijbewijs?
Normaal Snel
2
Hoe zelfverzekerd denk je dat je rijdt?
Onzeker Zeker

Welk pakket past het best bij jou?

€750,50
iQ Garantie
19 rijlessen
Gratis herexamen(s)
Gratis proefles
(of € 39,- korting op je pakket)
€1.145,50
iQ Garantie+
29 rijlessen
Gratis herexamen(s)
Gratis proefles
(of € 39,- korting op je pakket)
€950,50
iQ Spoed
19 rijlessen
Gratis herexamen(s)
Gratis proefles
(of € 39,- korting op je pakket)

Lespakketten voor jouw autorijbewijs

Wil je een rijbewijs pakket afnemen? Bij iQdrive bieden we verschillende rijbewijs pakketten aan, namelijk IQ Garantie, IQ Garantie+ en IQ spoed. Bij het laatste rijbewijs pakket behaal je je rijbewijs al in 5-13 dagen! 

Voordat je besluit welk lespakket je nodig hebt, kun je een proefles nemen bij iQdrive. Tijdens de proefles bekijkt onze rij-instructeur hoeveel ervaring je al hebt en hoe behendig je al bent in de auto. Na de eerste les ontvang je een advies van de rijinstructeur welk lespakket het beste bij jou aansluit. Wanneer je een rijbewijs pakket afneemt bij iQdrive, krijg je de proefles gratis of ontvang je € 39,- korting op je pakket.

Wat houdt het rijbewijs pakket in?

Binnen het rijbewijs pakket zitten de rijlessen, de proefles en eventuele herexamens. Het eerste praktijkexamen betaal je zelf en komt bovenop de lespakket kosten.

Stel je rijlespakket samen

iQdrive heeft geen standaardpakket dat afgeleverd wordt aan de leerlingen. Het aantal benodigde rijlessen wordt bepaald aan de hand van de proefrijles, samen met je rij-instructeur. Er wordt dan op jouw niveau een rijlespakket samengesteld.

Je kunt bij iQdrive je rijbewijs al binnen 5, 8, 11 of 13 dagen behalen. Vind je dit te snel? Kies dan voor een compacte Rijopleiding van tussen de 4 á 8 weken!

Wil jij weten hoe duur het het rijbewijs voor jou zal worden?

De prijs per les is 39 euro. Daarvoor krijg je jouw herexamen(s) gratis. Ook krijg je toegang tot de online theoriecursus. Hieronder kun je een inschatting maken van hoeveel lessen je ongeveer nodig hebt:

  • Starter – weinig of geen rijervaring – gemiddeld 35 tot 45 rijlessen
  • Ervaren – eerder rijlessen gehad – gemiddeld 25 tot 35 rijlessen
  • Gevorderden – eerder rijexamen gedaan, of buitenlands rijbewijs – rijexamen training

Bij iQdrive Rijopleiding kun je per direct starten met je rijlessen, er zijn géén wachttijden!

Wij scoren met in totaal 7 reviews een 8,3
Goede rijschool en een rustige instructeur. Ik kreeg duidelijke uitleg tijdens de rijlessen. Prettig dat de instructeur meeging bij de examens.
Ewa
IQ drive is een voordelige rijschool. Ik had een hele toffe instructeur! Voelde me helemaal op mn gemak. Communicatie met de organisatie was ook prima. Ik ben geslaagd na 37 lessen.
Kerin
In een keer geslaagd voor mijn rijbewijs. Hartelijke dank aan mijn geweldige rijles docent, hij heeft er voor gezorgd en er alles aan gedaan dat ik mijn rijbewijs kon halen. Een docent die echt wil dat zijn leerlingen slagen en op een goede manier. Toppie rijschool, zeker aan te raden
Evelien van Rouendal
Ik ben heel tevreden over deze rijschool. Goede communicatie en scherpe prijzen. Met name ben ik heel tevreden over mijn rijinstructeur Rahiel die met alle geduld mij het autorijden heeft geleerd. Ik kon hem alles vragen en hij legde het allemaal heel duidelijk uit. Ook was hij altijd erg scherp en zag nooit een foutje over het hoofd. Zo was ik optimaal voorbereid op het examen. Ik zou hem iedereen aanraden!
Debora
Top rijschool en super goede instructeur (Marvin). Ben heel erg tevreden over deze rijschool. Geen enkele klacht te melden. Ben blij dat ik hier ben gaan lessen. Ik raad iedereen aan hier te gaan lessen. Thnx voor de goede service en dank aan mijn rij instructeur Marvin die echt heel geduldig en professioneel en vooral goed is.
Gaston Fleur
Beste IQdrive, hartstikke bedankt voor alle medewerking die ik heb gekregen, jullie hebben me dubbel en dik tevreden gekregen! Ik zie de lessen met plezier tegemoet!
Larossa Bak
Via een proefles die ik aangevraagd heb op internet had mijn zoon de smaak al snel te pakken. Na de intake aantal lessen besproken en zowaar 20 lessen en hoppa geslaagd. Mede door een goede samenwerking tussen iQdrive en ouder, leerling en natuurlijk mag Azad zijn instructeur niet vergeten worden. Hij heeft hem op de juiste en goede manier geholpen en met resultaat!! Toppie. Ik zou iQdrive ook zeker bij mensen aanraden. Bedankt namens een trotse vader!
Ewald Paludanus

F.A.Q.

What the F.A.Q.?

Frequently Asked Questions. Veelgestelde vragen.

De instructeurs van iQdrive rijden in heel Nederland, waaronder in de 50 grootste steden. Denk hierbij aan Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Almere, Tilburg, Leiden, Gouda en Amersfoort. Doe de postcodecheck op de voorpagina om te kijken of we bij jou in de buurt rijden, of neem contact met ons op.

De proefles is gratis op het moment dat je besluit om bij ons een lespakket af te nemen. Besluit je na de proefles om toch bij een andere rijschool verder te gaan, dan betaal je alsnog €39,50.

Ja, indien wij lessen in jouw regio, word je thuis opgehaald door een vaste instructeur.

Dat kan! Onze telefonisten zitten elke werkdag voor je klaar. Je kunt ons bereiken op telefoonnummer 088 303 10 30.

Bij iQdrive mag je al lessen als je 16,5 jaar oud bent. Dit kan dankzij het 2toDrive-concept. Je kunt dan al op je 17e verjaardag afrijden. Daarna mag je tot aan je 18e levensjaar met een begeleider (bijvoorbeeld een van je ouders) rondrijden. Zodra je volwassen bent, mag je dan uiteraard zelfstandig achter het stuur kruipen.

Bij iQdrive profiteer je van supervoordelige lespakketten die zijn afgestemd op jouw voorkeur. Je kunt bij ons al lessen vanaf €746,-. Voor het rijexamen betaal je eenmalig €235,- euro, maar eventuele herexamens zijn bij ons geheel gratis. Benieuwd welk prijspakket bij jou past? Doe dan de pakketkeuzehulp!

Als je een lespakket aanvraagt bij iQdrive, krijg je er gratis de Theoriecursus 3D bij t.w.v. maar liefst €70,-!

Bij iQdrive betaal je slechts €39,50- voor een losse rijles.

Een rijles van iQdrive duurt 50 minuten.

De meeste cursisten kiezen voor het iQ Gegarandeerd+ Pakket. Dit pakket bevat 29 rijlessen. Je kunt echter ook kiezen voor een alternatief pakket of een spoedcursus. Als je twijfelt, raden we je aan om een proefles af te nemen en met de instructeur de bespreken welk pakket het beste bij jou past.

Het aantal lessen dat je nodig hebt, is lastig te voorspellen. Gemiddeld gezien heb je tussen de 35 en 45 lessen nodig voor je examen kunt doen, maar voor sommige cursussen duurt dat korter of langer. Tijdens een gratis proefles bij iQdrive kun je samen met de instructeur een inschatting maken van het aantal lessen dat je nodig hebt. Op basis daarvan weet je welk lespakket bij jou past en wanneer je ongeveer kunt afrijden.

Als je wilt, kun je bij iQdrive al in 5 dagen rijexamen doen met onze spoedcursus. Maar je mag er natuurlijk ook gewoon langer over doen.

Als je zakt, krijg je van iQdrive een gratis herexamen. Dit betekent echter wel dat je moet betalen voor de lessen die tussen de twee examens vallen. Als je zakt, heb je immers extra lessen nodig om aan de verbeterpunten te werken die de examinator heeft opgemerkt. Het grote voordeel aan gratis herexamens is dat je met minder stress je eerste examen ingaat; je weet immers dat een tweede examen je niet nog eens honderden euro’s kost.

Als je een rijexamen wilt afleggen, moet je onze rijschool machtigen via DigiD. Je kunt hier lezen hoe dat werkt.

Iedere maand slagen er een paar honderd mensen bij iQdrive. Wij kunnen daardoor goed inschatten hoeveel lessen een gemiddelde cursist nodig heeft. De prijs per losse les bij iQdrive is € 39,-. Een starter heeft gemiddeld tussen de 35 en 45 rijlessen nodig. Iemand met meer ervaring heeft vanzelfsprekend wat minder lessen nodig.

Bij iQdrive werken we met voordelige pakketten die financieel aantrekkelijker zijn dan losse lessen. Deze pakketten bereiden je perfect voor op zowel je theorie- als je praktijkexamen en bieden enkele gunstige extra’s zoals:

Prijs examen & theoriecursus

Een praktijkexamen kost € 235,-. De Theoriecursus 3D kost € 70,-. Betalen in termijnen is mogelijk! Voor de examens geldt dat je bij iQdrive kosteloos herexamen mag doen.

Voorbeeld prijspakket

Stel, je hebt tussen de 35 en 45 rijlessen nodig, dan kost het totale pakket € 1.700,- en € 2.000,- euro. Als je niet in één keer slaagt, betalen wij voor jou het herexamen. Zo weet je zeker dat je niet méér kwijt bent dan de pakketprijs.

Zelf de prijs berekenen? Vul rechtsboven het aantal rijlessen in en bereken je pakketprijs.

Gratis proefles

Om inzichtelijk te krijgen hoeveel rijlessen je nodig hebt, kun je rechts op deze pagina een gratis proefles van 50 minuten aanvragen. De rijinstructeur zal samen met jou kijken welk pakket het beste bij je past. Erg handig om een indicatie te krijgen van hoe lang je met lessen bezig gaat zijn en hoeveel je dat kost.

Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Start een proefrijles om te bepalen welk pakket het beste bij jouw past. Samen met je instructeur kun je een keuze maken waar jij je goed bij voelt. Er kunnen altijd nog extra lessen bij genomen worden. Je gaat pas afrijden als jij voelt dat je er klaar voor bent.
Waar wacht je nog op?

Ben jij klaar om de wereld te ontdekken?

start een proefrijles

Bekijk waar wij lessen Lees meer
Proefles