Hoog slagingspercentage Gratis herexamens 10.000+ tevreden geslaagden Grootste rijschool van Nederland

Zoveel kost je rijbewijs minimaal: 2 situaties

Home > Zoveel kost je rijbewijs minimaal: 2 situaties

Een investering voor je leven! Dat is het halen van je rijbewijs. Het is dan ook wel wat geld waard! Hoeveel ben je gemiddeld voor een rijbewijs kwijt? Op deze pagina zetten we de kosten op een rij. 

Een gemiddelde leerling heeft ongeveer 25 tot 30 rijlessen nodig om te slagen. 

Kosten rijbewijs: situatie 1

Wanneer je uitgaat van 25 lessen ben je ongeveer het volgende kwijt:

 • Rijlessen: 25 x € 39,- = € 975,-
 • Theorie-examen: € 30,-
 • Praktijkexamen: € 250,-
  Totaal:  € 1.250,-

Je kunt er nog voor kiezen om de bijzondere verrichtingen in een Tussentijdse Toets ook uit te voeren. Wanneer je slaagt voor de Tussentijdse Toets, hoef je de bijzondere verrichtingen niet meer tijdens het praktijkexamen uit te voeren.

Kosten rijbewijs: situatie 2

Slaag je niet in één keer voor je theorie-examen of praktijkexamen? Dan kunnen de kosten voor het rijbewijs nog wat oplopen. Wanneer je ervan uitgaat dat je twee keer nodig hebt voor het theorie-examen, en de tweede keer slaagt voor je praktijkexamen, kom je uit op de volgende berekening:

 • Rijlessen: 35 x € 39,- = € 1.365,- (wanneer je het praktijkexamen de eerste keer helaas niet haalt, is het verstandig om nog 10 lessen af te nemen om de onderdelen die lastig zijn extra te oefenen)
 • Theorie-examen: 2 x € 30,- = € 60,-
 • Praktijkexamen: € 250,- (alle herexamens betaald iQdrive!)
  Totaal€ 1.675,- 

De kans is groot dat je voor deze kosten je rijbewijs met gemak kunt behalen!

Ook je rijbewijs halen?

Wil je zo snel mogelijk aan de slag in jouw woonplaats? Schrijf je vandaag nog in voor een proefles. Tijdens de proefles maakt de rijinstructeur een inschatting van het aantal rijlessen wat je nodig hebt. Ben je tevreden over de proefles? Dan neem je een pakket af bij iQdrive.

Heb je nog vragen over de gemiddelde kosten voor een rijbewijs? Neem dan gerust even contact met ons opWij helpen je graag verder.

Ja, ik wil een gratis proefrijles!

 • Nu Extra Zomerkorting!
 • Gratis bij afname lespakket, anders € 39,-
 • Thuis opgehaald door één van onze 250 instructeurs
 • Alleen deze maand € 100,- korting op je lespakket

114 tevreden leerlingen zijn deze maand geslaagd!

Wij nemen binnen 1 uur contact met je op wanneer je dit formulier invult op werkdagen tussen 09:00 en 18:00 uur. Wanneer dit na 18:00 uur is, wordt er de eerstvolgende werkdag ’s ochtends voor 10 uur contact met je opgenomen.

Zelf een tijd bepalen? Dat kan natuurlijk ook; geef dit aan in het veld voor opmerkingen en wij bellen jou, wanneer het jou uitkomt!

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Proefles