Hoog slagingspercentage Gratis herexamens 10.000+ tevreden geslaagden Grootste rijschool van Nederland
Home > Tips & Tricks > Wat is eigenlijk de wachttijd om af te rijden bij het CBR?

Wat is eigenlijk de wachttijd om af te rijden bij het CBR?

13 december 2017

Wanneer je helemaal klaar bent om af te rijden, wil je natuurlijk niet heel lang meer wachten. Het is daarom belangrijk om op tijd je rijexamen aan te vragen. En dat geldt ook voor je herexamen. Zo weet je zeker dat je kennis nog helemaal fris en fruitig is en dat je snel aan de beurt bent.

Wachttijd praktijkexamen auto

Het praktijkexamen voor je auto vraag je aan bij het CBR. Hoewel sommige leerlingen denken dat ze dit zelf moeten doen, verzorgt de rijschool dit gewoon voor je. Het eerste praktijkexamen kun je binnen 7 weken reserveren. Je zult dus een kleine 2 maanden voordat je wilt afrijden een rijexamen moeten aanvragen.

Herexamens reserveren

Ook wanneer je een herexamen wilt aanvragen, krijg je te maken met wachttijd. Omdat je vaak al redelijk goed weet hoe je moet rijden, is de wachttijd in dit geval wat korter. Dit examen kun je namelijk binnen 5 weken reserveren. Natuurlijk kan het soms ook sneller. Wel mag je – wanneer je gezakt bent – pas na 2 weken opnieuw examen doen. Jouw rijinstructeur is hiervan op de hoogte en zal hij je hier direct bij helpen.

Voordeel van de wachttijd

Ruim van tevoren weet jij dus al wanneer je moet gaan afrijden. En dat is juist heel fijn! Zo weet je precies naar welk moment je toe moet leven en kun je je er nog beter op voorbereiden.

Ja, ik wil een gratis proefrijles!

  • Nu Extra Zomerkorting!
  • Gratis bij afname lespakket, anders € 39,-
  • Thuis opgehaald door één van onze 250 instructeurs
  • Alleen deze maand € 100,- korting op je lespakket

114 tevreden leerlingen zijn deze maand geslaagd!

Wij nemen binnen 1 uur contact met je op wanneer je dit formulier invult op werkdagen tussen 09:00 en 18:00 uur. Wanneer dit na 18:00 uur is, wordt er de eerstvolgende werkdag ’s ochtends voor 10 uur contact met je opgenomen.

Zelf een tijd bepalen? Dat kan natuurlijk ook; geef dit aan in het veld voor opmerkingen en wij bellen jou, wanneer het jou uitkomt!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Bekijk waar wij lessen Lees meer
Proefles