Hoog slagingspercentage Gratis herexamens 10.000+ tevreden geslaagden Grootste rijschool van Nederland
Home > Tips & Tricks > Rijbewijs halen in 1 week? 7 tips!

Rijbewijs halen in 1 week? 7 tips!

28 oktober 2019

Je wilt je rijbewijs zo snel mogelijk halen, liefst in één week. Is dat mogelijk? Jazeker, maar lees wel eerst deze 10 tips!

Als iemand in één week tijd een rijbewijs wil halen, is dat vaak met een specifieke reden. Het kan zijn dat je een baan aangeboden hebt gekregen, waarbij het verplicht is om een rijbewijs te hebben. Of wellicht ga je verhuizen van de stad naar het platteland, waardoor een rijbewijs onmisbaar is. Misschien heb je eindelijk geld om rijlessen af te nemen en wil je het roze pasje snel in handen hebben.

Een spoedcursus is echter niet voor iedereen. Een goede voorbereiding is het halve werk. iQdrive geeft jou 10 tips die jou daarbij helpen.

Tip 1: Haal eerst je autotheorie-examen
Het is verstandig om ruim van tevoren te beginnen met leren voor je autotheorie-examen en om alvast het CBR theoriecertificaat te halen. Dit certificaat is anderhalf jaar geldig. Bijkomend voordeel is dat je minder rijlessen nodig hebt, omdat je de theorie al goed kent. In Nederland zijn diverse locaties waar je klassikaal theorieles kunt volgen.

Tip 2: Koop simulatiesoftware
Download de City Car Driving-simulator. Met deze simulator is het mogelijk om je skills als chauffeur te testen. Hoewel rijden in een echte auto een andere ervaring is, biedt City Car Driving de mogelijkheid om alvast kennis te maken met verkeersborden, wegsituaties en omstandigheden. Handig! Overigens kun je ook kiezen voor oefenen in een echte simulator, alleen is dit jammer van je tijd en geld. De prijs voor een rit in een simulator is ongeveer 20 euro per uur, terwijl dat al de helft van het tarief van een gemiddelde rijles is. Uit testen blijkt dat een echte rijles effectiever is dan twee simulatielessen.

Tip 3: Houd rekening met wachttijden voor het CBR-rijexamen
Wil je een rijexamen plannen bij het CBR? Houd rekening met minimaal enkele weken en maximaal zeven weken wachttijd. Het is dus niet mogelijk om aan je spoedcursus te beginnen en tijdens het lessen een CBR-rijexamen aan te vragen. Dat moet voor de tijd gebeuren. Stel, je wil eind december de spoedcursus afleggen, neem dan eind oktober al contact op met je autorijschool, bijvoorbeeld iQdrive. Er wordt dan een rijinstructeur vrijgeroosterd en een rijexamen gepland.

Tip 4: Rooster een week vrij
Wil je naast je studie of baan een spoedcursus van een week plannen? Vergeet het maar. Het is van belang dat je een vrije week kiest, zodat je iedere dag veel kilometers kunt afleggen achter het stuur. Je kunt je op die manier 100% concentreren op je rijlessen. Ben je scholier of student? Kies een vakantieperiode, bijvoorbeeld de zomervakantie. Werk je? Neem dan een week verlof.

Tip 5: Werk volgens de 3×2-methode
De beste manier om te lessen is de 3×2-methode. Dit houdt in dat je drie keer per dag twee uur rijdt. Tussen ieder blok is er een pauze van een uur. Voorbeeld: je begint om 8:00 uur ’s ochtends en rijdt vervolgens tot 10:00 uur. Je pakt dan even een rustmomentje en kruipt om 11:00 uur achter het stuur voor een les tot 13:00 uur. De laatste rijles is van 14:00 uur tot 16:00 uur. Dankzij de 3×2-methode ga je iedere keer uitgerust op weg, terwijl je toch in korte tijd veel lessen aflegt. Aangezien een normale rijles een uur duurt, kun je in een week dertig rijlessen voltooien.

Tip 6: Kies bewust je avondactiviteiten
Een rijles kost veel energie. Tijdens het rijden komen er allerlei prikkels op je af en die moet je verwerken. Houd daar ’s avonds rekening mee en kies voor ontspannende avondactiviteiten. Haal je veel energie uit sporten? Kijk je graag een filmpje? Of dobber je liever in bad? Neem tijd voor jezelf en kom helemaal tot rust. Vergeet niet om lekker op tijd onder de dekens te gaan, zodat je ’s ochtends fris en fruitig bent.

Tip 7: In één keer slagen
Natuurlijk wil jij in één keer slagen, want anders moet je weer een paar weken wachten om op te gaan. iQdrive heeft tien tips verzameld hoe je jouw rijexamen gegarandeerd kunt halen. Heel veel succes!

Ja, ik wil een gratis proefrijles!

  • Nu Extra Zomerkorting!
  • Gratis bij afname lespakket, anders € 39,-
  • Thuis opgehaald door één van onze 250 instructeurs
  • Alleen deze maand € 100,- korting op je lespakket

114 tevreden leerlingen zijn deze maand geslaagd!

Wij nemen binnen 1 uur contact met je op wanneer je dit formulier invult op werkdagen tussen 09:00 en 18:00 uur. Wanneer dit na 18:00 uur is, wordt er de eerstvolgende werkdag ’s ochtends voor 10 uur contact met je opgenomen.

Zelf een tijd bepalen? Dat kan natuurlijk ook; geef dit aan in het veld voor opmerkingen en wij bellen jou, wanneer het jou uitkomt!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Bekijk waar wij lessen Lees meer
Proefles