Hoog slagingspercentage Gratis herexamens 10.000+ tevreden geslaagden Grootste rijschool van Nederland
Home > Tips & Tricks > Angst om te rijden na een ongeval

Angst om te rijden na een ongeval

28 oktober 2019

Je bent betrokken of getuige geweest bij een ongeval en sindsdien breekt het angstzweet uit als je achter het stuur stapt. Een opfriscursus kan – in combinatie met therapie – de perfecte manier zijn om over deze angst heen te komen.

Er zijn in Nederland bijna één miljoen mensen die lijden aan rijangst. Er zijn verschillende vormen van rijangst. Een bekende vorm is snelwegangst, waarbij iemand niet op snelwegen durft te rijden. Rijangst na een ongeval is zeldzamer en tevens lastiger te behandelen.

Wat is rijangst?

Rijangst is normaal een irreële angst. Dat wil zeggen: een angst voor iets dat er niet is. Het probleem bij rijangst na een ongeval is dat de angst niet meer irreëel is. Het is daarom goed om hulp te zoeken. iQdrive biedt opfriscurssen aan voor mensen met rijangst. Je volgt dan opnieuw een aantal rijlessen om te wennen aan het autorijden.

Ben je geïnteresseerd in een opfriscursus? Neem contact op met iQdrive via het contactformulier.

Wij van iQdrive adviseren je om daarnaast psychische hulp te zoeken. Rijangst na een ongeval is iets dat niet onderschat mag worden. Het is goed om enerzijds weer de weg op te gaan, maar anderzijds ook te praten met een psycholoog om op die manier je trauma te verwerken.

Ja, ik wil een gratis proefrijles!

  • Nu Extra Zomerkorting!
  • Gratis bij afname lespakket, anders € 39,-
  • Thuis opgehaald door één van onze 250 instructeurs
  • Alleen deze maand € 100,- korting op je lespakket

114 tevreden leerlingen zijn deze maand geslaagd!

Wij nemen binnen 1 uur contact met je op wanneer je dit formulier invult op werkdagen tussen 09:00 en 18:00 uur. Wanneer dit na 18:00 uur is, wordt er de eerstvolgende werkdag ’s ochtends voor 10 uur contact met je opgenomen.

Zelf een tijd bepalen? Dat kan natuurlijk ook; geef dit aan in het veld voor opmerkingen en wij bellen jou, wanneer het jou uitkomt!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Bekijk waar wij lessen Lees meer
Proefles