Hoog slagingspercentage Gratis herexamens 10.000+ tevreden geslaagden Grootste rijschool van Nederland
Home > Tips & Tricks > Proefexamen auto

Proefexamen auto

28 oktober 2019

Je ziet wellicht erg op tegen het officiële praktijkexamen voor je rijbewijs B. Om je goed voor te bereiden op het praktijkexamen, raden wij je aan een proefexamen auto aan te vragen. Tijdens het proefexamen wordt er net gedaan alsof je een officieel examen hebt en dat helpt je met je voorbereiding.

Onderdelen proefexamen

Tijdens het proefexamen voor je autorijbewijs, worden dezelfde onderdelen getoetst als tijdens een officieel praktijkexamen:

Vooraf
Op de parkeerplaats krijg je eerst een ogentest, waarbij je het kenteken van een stilstaande auto moet kunnen lezen op een afstand van ongeveer 25 meter. Vervolgens vraagt de instructeur of je een aantal voorbereidings- en controlehandelingen wilt uitvoeren aan de auto.

De rit
Tijdens de rit let de instructeur op de beheersing van de auto, je kijkgedrag, het verlenen van voorrang aan andere weggebruikers en de mate waarin je rekening houdt met andere weggebruikers. Je wordt beoordeeld op de verschillende onderdelen, waaronder het in- en uitvoegen, het oversteken op kruispunten en de bijzondere verrichtingen.

Tussentijdse toets i.p.v. proefexamen auto

In plaats van een proefexamen voor de auto kun je er ook voor kiezen om een tussentijdse toets af te nemen. Tijdens de tussentijdse toest worden er al een aantal onderdelen getoetst. Het voordeel hiervan is dat je met een officiële examinator een tussentijds examen aflegt.

De tussentijdse toest kost je wel meer geld dan een proefexamen bij je eigen rijschool. Wanneer je de tussentijdse toets echter behaald, hoef je op het officiële praktijkexamen geen bijzondere verrichtingen meer uit te voeren.

Proefexamen auto afnemen?

Je kunt een proefexamen afnemen door het contactformulier in te vullen van iQdrive. Heb je vragen? Ook dan kun je via dit formulier bij ons terecht. Wij adviseren je graag!

Ja, ik wil een gratis proefrijles!

  • Nu Extra Zomerkorting!
  • Gratis bij afname lespakket, anders € 39,-
  • Thuis opgehaald door één van onze 250 instructeurs
  • Alleen deze maand € 100,- korting op je lespakket

114 tevreden leerlingen zijn deze maand geslaagd!

Wij nemen binnen 1 uur contact met je op wanneer je dit formulier invult op werkdagen tussen 09:00 en 18:00 uur. Wanneer dit na 18:00 uur is, wordt er de eerstvolgende werkdag ’s ochtends voor 10 uur contact met je opgenomen.

Zelf een tijd bepalen? Dat kan natuurlijk ook; geef dit aan in het veld voor opmerkingen en wij bellen jou, wanneer het jou uitkomt!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Bekijk waar wij lessen Lees meer
Proefles