Onderhandelen over je eerste auto? Denk aan onze tips!

31 december 2018

Zaken doen, ook over een auto, is normaal. Ga nooit meteen akkoord met de verkoopprijs! Zeker bij jouw eerste auto wil je graag snel de weg op, tegen niet te hoge kosten. Van plan je eerste tweedehands auto te kopen? Denk aan deze 5 onderhandeltips. Zo kom jij #sowieso aan die mooie, niet te dure, bak!

Gewoon ff onderhandelen

Er ligt geen taboe op onderhandelen in de autowereld. Het zijn vaak mooie verkooppraatjes waar je als wilgrage autoliefhebber kunt intrappen. Het is belangrijk om goed in je oren te knopen dat het niet gek is om niet gelijk ja te zeggen tegen de vraagprijs. Zo kun je er een mooi zakcentje aan overhouden om eens paar keer langs de McDrive te gaan.
Hier hebben wij nog een paar leuke snack tips voor..

Weet wat de auto waard is

Wat weet je van de auto die je wilt kopen? Om een inschatting te kunnen maken in wat je aan de auto kwijt zult zijn, is het verstandig om vooraf goed onderzoek te doen. Het is slim om auto’s te vergelijken op een vergelijkingssite.

Dit zijn handige vergelijkingssites:

Ook op Marktplaats kun je veel vinden over tweedehands auto’s, van zowel particulieren als bedrijven. Vergelijk auto’s van hetzelfde bouwjaar, kilometerstand, merk, type en prijsklasse. Zo weet je ongeveer welke prijs je kunt spenderen aan de auto die je op het oog hebt. Pas hier je onderhandelingspositie op aan.

Stel een maximum budget in

Zorg ervoor dat je een bedrag in gedachte neemt wat je maximaal wilt uitgeven. Hou je hier aan en ga er niet overheen. Zo krijg je later nooit spijt van je aankoop. Vraagt de verkoper veel meer dan dit bedrag? Kap dan gewoon met de onderhandeling. Dat is einde zaak!

Vraag eerst de prijs aan de verkoper

Veel auto’s hebben een prijskaartje. Vraag toch eens naar de prijs van de verkoper. Het kan zijn dat de verkoper al langere tijd niks heeft verkocht en loyaal is in zijn prijsstelling. Als de verkoper eenmaal een prijs genoemd heeft, is het ook niet denkbaar dat de prijs nog hoger wordt. Vervolgens geef je zelf een, natuurlijk iets lagere, prijs aan. Let er wel op dat je geen absurd laag bedrag noemt. Niemand neemt je dan nog serieus in de onderhandelingen. Zorg er ook voor dat je jouw prijs kunt onderbouwen met een goede reden. 

Meer kans bij tweedehands

In onderhandeling over een tweedehands auto, ofwel occasion? Dan heb je de meeste kans op ‘afdingen’, en dus het verlagen met de prijs. In bijna 90% van alle aankopen is het wel mogelijk om over een korting te onderhandelen. Bij nieuwe auto’s zul je sneller een toevoeging aan je auto erbij ‘lullen’. Denk aan: nieuwe velgen, cruisecontrol of andere bekleding.

Neem gewoon iemand mee die er goed in is

Alsnog een beetje onzeker over het hele onderhandelen? Kijk dan eens in jouw vriendengroep of er iemand is die dit super goed kan! Het is ook helemaal niet raar om samen met iemand naar een auto te gaan kijken en te onderhandelen. Misschien voel je jezelf ook zekerder als er iemand mee gaat.

Succes! 

 

 

Ja, ik wil een gratis proefrijles!

  • Gratis bij afname lespakket, anders € 39,-
  • Thuis opgehaald door één van onze 250 instructeurs
  • Alleen deze maand € 100,- korting op je lespakket

233 tevreden leerlingen zijn deze maand geslaagd!

Wij nemen binnen 1 uur contact met je op wanneer je dit formulier invult op werkdagen tussen 09:00 en 18:00 uur. Wanneer dit na 18:00 uur is, wordt er de eerstvolgende werkdag 's ochtends voor 10 uur contact met je opgenomen.

Zelf een tijd bepalen? Dat kan natuurlijk ook; geef dit aan in het veld voor opmerkingen en wij bellen jou, wanneer het jou uitkomt!

Bekijk waar wij lessen Lees meer
Proefles