Hoog slagingspercentage Gratis herexamens 10.000+ tevreden geslaagden Grootste rijschool van Nederland
Home > Tips & Tricks > Fileparkeren als een pro: zo doe je het!

Fileparkeren als een pro: zo doe je het!

28 oktober 2019

Hoe werkt fileparkeren? Het is heel simpel. Volg de vijf stappen van iQdrive en fileparkeren is een eitje.

Stap 1: Zoek een ruime parkeerplek op. Kies niet voor een krap plekje, want je zult zien dat het je de eerste paar keer niet gaat lukken om mooi in te parkeren. Kies pas voor krappere plekken wanneer je beter kunt inparkeren.

Stap 2: rijd voorbij het parkeervak en sta stil naast de andere auto. Zorg dat de afstand tussen jouw auto en de auto ernaast ongeveer 50 centimeter is. Je rechterbuitenspiegel moet gelijk staan met de bumper van de andere auto.

Stap 3: Nu rijd je langzaam achteruit. Wanneer de achterkant van de geparkeerde auto ergens tussen de voor- en achterdeur van jouw auto valt, is het tijd om in te sturen. Dit is goed te zien op onderstaande afbeelding:

Stap 4: Draai je stuur ver naar rechts en rijd langzaam naar achteren. Je stopt wanneer de afstand tussen de stoep en de rechterachterband ongeveer 30 centimeter is.

Stap 5: Vervolgens zet je de auto recht door je stuur naar links te draaien, terwijl je nog steeds naar achteren rijdt. Heb je een grote plek ?Rijd dan zo ver mogelijk naar achteren. Je kunt vervolgens weer iets naar voren rijden en de auto corrigeren.

›› Bekijk de andere bijzondere verrichtingen

Ja, ik wil een gratis proefrijles!

  • Nu Extra Zomerkorting!
  • Gratis bij afname lespakket, anders € 39,-
  • Thuis opgehaald door één van onze 250 instructeurs
  • Alleen deze maand € 100,- korting op je lespakket

114 tevreden leerlingen zijn deze maand geslaagd!

Wij nemen binnen 1 uur contact met je op wanneer je dit formulier invult op werkdagen tussen 09:00 en 18:00 uur. Wanneer dit na 18:00 uur is, wordt er de eerstvolgende werkdag ’s ochtends voor 10 uur contact met je opgenomen.

Zelf een tijd bepalen? Dat kan natuurlijk ook; geef dit aan in het veld voor opmerkingen en wij bellen jou, wanneer het jou uitkomt!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Bekijk waar wij lessen Lees meer
Proefles