De voordelen van winterbanden

17 december 2018

Waarom nemen mensen winterbanden? Dit kun je je afvragen, want het is namelijk helemaal niet verplicht. Toch wordt het altijd wel aangeraden in ons kikkerlandje. Het regent namelijk veel, en ook bij sneeuw kijken we niet echt op in de winter. Met winterbanden manoeuvreer je jezelf net iets makkelijker door de wintermaanden door. Winterbanden aanschaffen is een investering, maar deze is het waard. Een setje winterbanden heeft in zowel Nederland als in het buitenland veel voordelen.

Wanneer kies je voor winterbanden?

Wanneer is het eigenlijk een goed moment om je banden te vervangen voor winterbanden? Vaak kiest men ervoor om winterbanden te monteren als de temperatuur een langere tijd onder de 7 graden is. Meestal rond november, december. Als je dit eerder doet, is dat natuurlijk geen ramp. Het enige nadeel? Je banden zullen sneller verslijten. Door de aanschaf van winterbanden zullen je ‘normale’ banden over het algemeen weer langer meegaan. Deze gebruik je namelijk in de winter dus niet!

 

 

(aprés) Skiën in het buitenland? Winterbanden verplicht!

In sommige landen zijn winterbanden verplicht. Denk aan: Duitsland, Oostenrijk en Kroatië. Zorg er in deze populaire wintersportlanden dan ook altijd voor dat je voorbereid op weg gaat.

In Italië of Frankrijk zijn winterbanden alleen verplicht als dit wordt aangegeven met dit bord:

Ben je van plan op wintersport te gaan in het buitenland? Let er dan op dat er een kans is dat je winterbanden moet aanschaffen. Daarnaast is het #sowieso slim om na het après-skiën helemaal niet achter het stuur te kruipen. Weet jij eigenlijk na hoeveel biertjes je nog mag rijden? Lees hier verder om te ontdekken of jij een goede BOB bent!

Rij super veilig met winterbanden

Het is simpel. Winterbanden zorgen voor meer controle. De banden zijn speciaal ontworpen om de remweg te verkorten. Je hebt meer grip, waardoor je minder snel van de weg zult slippen. 

Grip op de weg

Ben jij aan het rijlessen deze wintertijd? Hou je dan een beetje in met je snelheid. Natuurlijk begeleiden de instructeurs van iQdrive jou moeiteloos door de sneeuw. De winter brengt sowieso net iets meer gevaar met zich mee. Lees daarom ook nog eens onze wintertips voor onderweg.

Veilige kilometers gewenst! 

 

Ja, ik wil een gratis proefrijles!

  • Gratis bij afname lespakket, anders € 39,-
  • Thuis opgehaald door één van onze 250 instructeurs
  • Alleen deze maand € 100,- korting op je lespakket

240 tevreden leerlingen zijn deze maand geslaagd!

Wij nemen binnen 1 uur contact met je op wanneer je dit formulier invult op werkdagen tussen 09:00 en 18:00 uur. Wanneer dit na 18:00 uur is, wordt er de eerstvolgende werkdag 's ochtends voor 10 uur contact met je opgenomen.

Zelf een tijd bepalen? Dat kan natuurlijk ook; geef dit aan in het veld voor opmerkingen en wij bellen jou, wanneer het jou uitkomt!

Bekijk waar wij lessen Lees meer
Proefles