Hoog slagingspercentage Gratis herexamens 10.000+ tevreden geslaagden Grootste rijschool van Nederland
Home > Tips & Tricks > Bocht achteruit rijden als een pro: Zo doe je het!

Bocht achteruit rijden als een pro: Zo doe je het!

28 oktober 2019

Een bocht achteruit rijden valt onder de bijzondere verrichtingen. Hoe leer je een bocht achteruit te rijden? Lees de vijf stappen van iQdrive en je weet direct hoe je gemakkelijk een bocht achteruit kunt rijden.

Stap 1: Rijd bij de bocht waar je de oefening wilt uitvoeren ongeveer 5 á 10 meter door. Houd rekening met een breedte van maximaal een halve meter van de auto tot de stoeprand, zodat je straks genoeg ruimte hebt om de bocht te maken. Voordat je stopt, zet je je knipperlicht naar rechts aan, kijk je goed in je rechterbuitenspiegel, je binnenspiegel en je binnenspiegel.

Stap 2: Voordat je achteruit rijd, kijk je in je binnenspiegel. Staat er inmiddels geen auto achter je? Wanneer dit niet het geval is, rijd je rustig in een rechte lijn naar achteren.

Stap 3:  Zodra de rechte stoeprand van de zijstraat die je in wilt draaien in het zijraam van je achterdeur verschijnt, stuur je gelijkmatig en rustig naar rechts. Laat de auto tijdens het sturen doorrollen, zodat je niet stil komt te staan.

Stap 4: Ben je op de helft van de bocht, dan stuur je nog meer naar rechts. Staat de auto bijna recht ten opzichte van de straat, dan stuur je vlot terug naar links totdat de auto weer recht achteruit rijdt.

Stap 5: Bij het recht achteruit rijden houd je de stoeprand (rechte lijn) aan in het midden van je achterruit. Rijd vervolgens ongeveer 5 á 10 meter door in een rechte lijn, voordat je stopt. De oefening is afgerond!

Bij het wegrijden zet je je knipperlicht naar links aan. Wanneer er geen ander verkeer aankomt, kun je wegrijden!

›› Bekijk de andere bijzondere verrichtingen

Ja, ik wil een gratis proefrijles!

  • Nu Extra Zomerkorting!
  • Gratis bij afname lespakket, anders € 39,-
  • Thuis opgehaald door één van onze 250 instructeurs
  • Alleen deze maand € 100,- korting op je lespakket

114 tevreden leerlingen zijn deze maand geslaagd!

Wij nemen binnen 1 uur contact met je op wanneer je dit formulier invult op werkdagen tussen 09:00 en 18:00 uur. Wanneer dit na 18:00 uur is, wordt er de eerstvolgende werkdag ’s ochtends voor 10 uur contact met je opgenomen.

Zelf een tijd bepalen? Dat kan natuurlijk ook; geef dit aan in het veld voor opmerkingen en wij bellen jou, wanneer het jou uitkomt!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Bekijk waar wij lessen Lees meer
Proefles