Hoog slagingspercentage Gratis herexamens 10.000+ tevreden geslaagden Grootste rijschool van Nederland
Home > Tips & Tricks > Achteruit inparkeren

Achteruit inparkeren

28 oktober 2019

Hoe werkt achteruit parkeren? Het is eigenlijk heel eenvoudig, zeker wanneer je hier meerdere keren mee hebt geoefend. Oefening baart kunst! Lees de vijf stappen van iQdrive voor het achteruit inparkeren van je auto en je weet direct hoe je gemakkelijk achteruit kunt inparkeren.

Stap 1: Zoek op de parkeerplaats een plek op die ruim genoeg is voor jouw auto. Sommige plekken zijn erg smal, omdat de auto’s aan beide kanten van de plek niet netjes geparkeerd staan.

Stap 2: Voordat je ergens stopt of stilstaat, kijk je in de binnenspiegel, rechterbuitenspiegel en over je rechterschouder. Je geeft je richting aan naar rechts. Zorgt ervoor dat je ongeveer 1 meter ruimte hebt tussen jouw auto en de rand van de parkeervakken, zodat je genoeg ruimte hebt om te draaien straks. Stop als de rechterbuitenspiegel van de auto in lijn staat met de bovenste lijn van het parkeervak waar je wilt parkeren.

Stap 3: Rij drie parkeervakken verder en stop je wanneer je rechterbuitenspiegel in een lijn staat met de bovenste lijn van het derde parkeervak.

Stap 4: Kijk door je binnenspiegel, linkerbuitenspiegel, rechterbuitenspiegel en over je rechterschouder. Dan zet je de auto in de achteruitversnelling en rijd je recht achteruit.

Stap 5: Draai je stuur naar rechts. Blijf in tussentijd rondom de auto kijken. Als de auto in één lijn staat met het vak draai je het stuur naar links en rijd je recht achteruit het vak in. Stop wanneer de auto in het vak staat. Je staat nu ingeparkeerd!

Bekijk de andere bijzondere verrichtingen

Ja, ik wil een gratis proefrijles!

  • Nu Extra Zomerkorting!
  • Gratis bij afname lespakket, anders € 39,-
  • Thuis opgehaald door één van onze 250 instructeurs
  • Alleen deze maand € 100,- korting op je lespakket

114 tevreden leerlingen zijn deze maand geslaagd!

Wij nemen binnen 1 uur contact met je op wanneer je dit formulier invult op werkdagen tussen 09:00 en 18:00 uur. Wanneer dit na 18:00 uur is, wordt er de eerstvolgende werkdag ’s ochtends voor 10 uur contact met je opgenomen.

Zelf een tijd bepalen? Dat kan natuurlijk ook; geef dit aan in het veld voor opmerkingen en wij bellen jou, wanneer het jou uitkomt!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Bekijk waar wij lessen Lees meer
Proefles