Hoog slagingspercentage Gratis herexamens 10.000+ tevreden geslaagden Grootste rijschool van Nederland
Home > Tips & Tricks > 5 tips voor als je net je rijbewijs hebt

5 tips voor als je net je rijbewijs hebt

1 februari 2018

Yes, je hebt je rijbewijs binnen! Nu kun je zelfstandig de weg op, maar het leren stopt eigenlijk nooit. Hoe vaker je de auto pakt, hoe meer je leert. Zo zul je steeds verschillende situaties tegenkomen. Hieronder geven wij vijf tips om je op weg te helpen als beginnend bestuurder:

1. Neem in het begin iemand mee

Tot nu toe heb je altijd met een rijinstructeur of een examinator in de auto gereden. Het is daarom ook begrijpelijk als je niet meteen de eerste keer nadat je je rijbewijs hebt gehaald alleen de weg op durft. Wellicht geeft het je een fijn gevoel als er iemand de eerste keer met je meerijdt. Kies zorgvuldig een rustig persoon uit, waarvan je weet dat diegene een positieve invloed heeft op jou. Dat maakt jouw eerste zelfstandige rijervaring eenvoudiger en prettiger.

2. Ga ook eens alleen op pad

Het is natuurlijk niet mogelijk om altijd iemand met je mee te laten rijden. Op den duur zul je ook eens alleen op pad moeten gaan met de auto. De eerste keer alleen rijden in de auto is best spannend. Wellicht ben je heel zenuwachtig om voor het eerst helemaal alleen te rijden of juist helemaal niet. Zet een lekker muziekje op en stap de auto in. De beste manier om dit te doen is om gewoon te gaan! Denk er niet te veel over na.

3. Oefen op een rustige plek

Heb je bepaalde technieken nog niet helemaal onder de knie of wil je gewoon even de auto leren kennen? Ga dan even op een rustige plek in de buurt oefenen. Veel oefening zorgt ervoor dat jij je zelfverzekerder gaat voelen in de auto.

Handigheidje: ga in de auto zitten en laat iemand voor en achter de auto staan. Op deze manier kun je beter de lengte van jouw auto inschatten. Dat maakt vooral het parkeren een stuk makkelijker.

Parkeren

4. Relax en laat je niet opjagen

Rustig blijven en goed nadenken is in vrijwel alle situaties de sleutel! Op de weg krijg je te maken met verschillende soorten bestuurders. Iedereen heeft het ooit moeten leren en het is daarom geen schande als er iets niet meteen lukt. Steek even je hand op en lach vriendelijk, veel bestuurders brengen dan meer begrip op. Laat je vooral niet opjagen en neem je tijd om het autorijden onder de knie te  krijgen.

5. Ga vaker de weg op

Hoe vaker je de weg opgaat, hoe zelfverzekerder je wordt en dat resulteert uiteindelijk in een uitstekende bestuurder. Op den duur gaat het autorijden steeds natuurlijker aanvoelen, alsof je op de fiets stapt! Dus geef het vooral tijd en blijf veel oefenen!

Ook interessant: 5 handige apps om je op weg te helpen

Ja, ik wil een gratis proefrijles!

  • Nu Extra Zomerkorting!
  • Gratis bij afname lespakket, anders € 39,-
  • Thuis opgehaald door één van onze 250 instructeurs
  • Alleen deze maand € 100,- korting op je lespakket

114 tevreden leerlingen zijn deze maand geslaagd!

Wij nemen binnen 1 uur contact met je op wanneer je dit formulier invult op werkdagen tussen 09:00 en 18:00 uur. Wanneer dit na 18:00 uur is, wordt er de eerstvolgende werkdag ’s ochtends voor 10 uur contact met je opgenomen.

Zelf een tijd bepalen? Dat kan natuurlijk ook; geef dit aan in het veld voor opmerkingen en wij bellen jou, wanneer het jou uitkomt!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Bekijk waar wij lessen Lees meer
Proefles